Indien u problemen heeft bij het verzenden van e-mails over onze uitgaande SMTP server dan kan het zijn dat dit geblokkeerd wordt door uw internet provider. Veel internetproviders als: Ziggo, KPN, etc. laten geen andere uitgaande mail servers meer toe op poort 25.

Om het probleem op te lossen hebben wij ook poort 26 beschikbaar gesteld voor het verzenden van e-mails. U dient de uitgaande SMTP poort dus even te wijzigen in uw e-mail client van poort 25 naar poort 26.

Ook is het erg belangrijk dat u verificatie voor uitgaande e-mail aan heeft staan in uw e-mail client en dat deze wordt gecontroleerd met een gebruikersnaam en wachtwoord, deze zijn gelijk aan uw standaard instellingen.

Kijk ook altijd even in uw CPanel na of er voldoende webruimte vrij is, en of de mailbox quota niet vol is.

Een stappenplan naar de opties toe in Windows Live Mail 2012:

1. Open Windows Live Mail.
2. Ga naar: Opties > E-mail accounts. (ook wel in de menubalk onder: Tools of Extra.)
3. Dubbelklik op uw e-mail account.
4. Ga naar het tabblad: Servers.
5. Zorg ervoor dat uw gebruikersnaam altijd het hele e-mail adres is.
6. Bij server voor uitgaande e-mail staat: Voor deze server is verificatie vereist. Zorg dat deze aanstaat. En laat deze dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail.
7. Ga nu naar het tabblad: Geavanceerd. Daar staat: Poortnummer van de server. Uitgaande e-mail SMTP 25 maak hier 26 van.
8. Sla alle wijzigingen op en sluit alle vensters.