1 februari 2012 gaat er een hoop veranderen en gebeuren in de scripting technieken die ondersteund worden door Zenid.net

PHP

Vanaf 1 februari 2012 gaan wij overstappen van PHP 5.2.17. naar PHP 5.3.x

Wij draaien alweer een behoorlijke tijd op PHP 5.2.x en deze is zelfs al sinds 6 januari end of life verklaard wat betekend dat er geen updates meer zullen uitkomen voor PHP 5.2.x dat betekend dat versie 5.2.17 de laatste versie van deze reeks is en deze is dan ook op 6 januari 2011 voor de laatste keer bijgewerkt en vervolgens afgeschreven door PHP.net voor verdere ondersteuning. De reden dat wij deze versie nu nog steeds draaien heeft een aantal redenen de belangrijkste hiervan zijn:

1. PHP 5.2.17 is verantwoord en stabiel en te gebruiken voor vrijwel alle scripts van dit moment.

2. Onze klanten zijn nog niet allemaal klaar voor PHP 5.3.

3. PHP 5.2.17 werkt nog prima met Ioncube en register_globals.

Maar hoe dan ook kunnen we niet op deze versie blijven draaien en zullen we ooit vooruit moeten en met de tijd mee moeten gaan. Niet alleen omdat dit wegens veiligheid genoodzaakt is maar ook omdat het product gewoon end of life is verklaard zie het maar een beetje als het blijven draaien op Windows 98 dat houd gewoon ooit op ook zeker gezien de nieuwe en betere technieken die PHP 5.3 te bieden heeft waar ook nieuwe scripts zoals de nieuwe versie van OSCommerce 3 echt om gaan roepen en dus ook niet meer werken op PHP 5.2. We doen een overstap die grootte gevolgen heeft altijd zeer rustig en gepland aan en we zijn nu dan ook dadelijk meer dan 1 jaar over de streef datum heen.

Omdat we weten dat nog steeds niet iedereen klaar is voor PHP 5.3 maar wij wel echt genoodzaakt zijn deze overstap te maken (net zoals ooit bij PHP 4) Proberen we onze klanten zo ruim mogelijk de tijd te geven om zich voor te bereiden op deze overstap. Daarom hebben wij besloten het nieuws nu al zo veel en groot mogelijk kenbaar te maken zodat u ruim de tijd heeft er wel wat mee te gaan doen, en wij geven u dus zeker nog een 6 maanden aan voorbereid tijd, maar dan is er ook echt geen weg meer terug!

Laat u goed informeren door uw webbouwer of uw website klaar is voor PHP 5.3. Indien dat niet zo is neem dan optijd maatregelen en werk uw scripts bij en maak ze klaar (of laat dit doen) voor PHP 5.3. Bestaande systemen als Joomla, Drupal, OSCommerce hebben al nieuwe versies gelanceerd voor PHP 5.3 en kunnen dus bijgewerkt worden. Informeer hier dus naar via uw webbouwer of kijk op de website van de uitgever van uw scripts. Alle php scripts die via Fantastico of Softaculous geinstalleerd zijn kunnen zonder problemen via deze systemen worden bijgewerkt naar de nieuwste versie met slechts een paar klikken.

Indien u echt geen kant op kunt en u weet nu al dat uw website niet klaar is voor PHP 5.3. en u heeft geen oplossing neem dan contact met ons op. Maar eigenlijk moet er hoe dan ook een oplossing komen.

Het klinkt misschien wat streng allemaal maar het is echt end of life met PHP 5.2. en als we deze stappen niet maken dan loopt alles in gevaar niet alleen de veiligheid van onze servers maar ook van uw website en data. U zult ook merken dat er veel voordelen aan PHP 5.3. gebonden zijn. Scripts worden sneller en nieuwe technieken zijn mogelijk.

Register_globals

De support voor register_globals zal tevens meteen vervallen met de komst van PHP 5.3. En we hebben hier al in het verleden vaker aandacht aan besteed dat het gebruik van register_globals meer nadelen met zich mee laat brengen dan voordelen en wij zien het dan ook liever vandaag verdwijnen dan morgen mede omdat hier ook erg veel beveiligingsrisico aangebonden zit. Maar we hebben deze ondersteuning er altijd in laten zitten omdat veel van onze klanten het gebruiken en omdat oudere systemen als OSCommerce 2 het nodig hebben. Maar in PHP 5.3 is deze ondersteuning er niet meer omdat het niet meer door PHP ondersteund zal worden omdat gebruik ervan teveel nadelen heeft. Dus ook daarom moeten wij weer benadrukken hoe belangrijk het is dat u uw bestaande scripts gaat upgraden en gaat voorbereiden. U kunt alles over register_globals en het gebruik ervan hier lezen.

MySQL

MySQL draaien wij momenteel op versie 5.0. Maar ook deze heeft een end of life datum gekregen van 31-12-2011. Hierna zal deze versie geen updates of ondersteuning meer ontvangen. We gaan deze daarom per 1 februari 2012 upgraden naar versie: 5.1.

Hier zal verder geen hinder van ondervonden worden, zover bekend werken alle bestaande databases er gewoon prima op en biedt MySQL 5.1 o.a. meer snelheid en nieuwe mogelijkheden.



Saturday, September 3, 2011





<< terug