Wegens een enorme toenamen met exploits die steeds meer aan het licht lijken te komen afgelopen weken in de oude versies van WordPress en Joomla willen wij al onze klanten dringend verzoeken om deze software te gaan bijwerken naar de laatste versie.

Updaten kan op verschillende manieren:

1. Via Softaculous. Ga in uw CPanel naar Softaculous. U ziet meteen een Note staan of er updates beschikbaar zijn. Klik hierop, en klik dan eenvoudig op het icoon met de 2 blauwe pijltjes. Klik op update (Kies optioneel of u een back-up wilt maken van uw huidige install voor het geval het fout mocht gaan.) Uw update is klaar.

2. Via de back-end van uw systeem. Joomla en WordPress (nieuwere versies.) hebben de optie om direct via uw administrator paneel per direct een update te doen per 1 klik naar de nieuwste versie.

3. Handmatig updaten. Handmatig updaten is ook een optie maar is wel voor de wat gevorderde gebruikers, U gaat naar de site van uw uitgever van uw script toe en u download daar het nieuwste pakket of upgrade pakket. U upload dan met uw FTP client uw nieuwe bestanden over de oude heen, vergeet hierbij niet dat u bestanden als: configuration.php en wp-config.php niet moet overschrijven anders zal uw systeem niet meer werken.

Komt u er helemaal niet uit? weet u niet wat te doen? is uw site inmiddels al gehackt? Neem dan even contact met ons op via ons ticket systeem we kijken dan even samen naar een oplossing.


Monday, November 5, 2012

« Terug