Help! Mijn mailbox loopt vol.

We krijgen de laatste maanden regelmatig de vraag over het feit dat mailboxen vollopen ondanks dat mail wordt opgehaald door een e-mail client zoals Outlook, daarom besteden we in dit artikel aandacht hoe dit komt en hoe het opgelost kan worden.

Nieuwe versies van MS Office Outlook 2010 en Windows Live mail hebben tegenwoordig een optie die al jarenlang in deze programma's aanwezig zijn nu standaard aangevinkt waardoor er altijd standaard een kopie van de mail ook op de server blijft staan. Dit is met name gedaan om te voorkomen dat bij een computer crash alle mail direct verloren is op deze manier kan er namelijk in de meeste gevallen nog mail worden terug gehaald bij een nieuwe installatie, wat echter wel ook voor problemen kan zorgen door het vollopen van uw webruimte. Daarom hieronder enkele tips om dit te voorkomen:

1. Als u een POP3/IMAP account aanmaakt in uw CPanel dan is het zeer sterk aan te raden om de quota op: unlimited te zetten en niet op een grootte zoals 20 MB dit voorkomt namelijk dat uw mailbox al vol is terwijl er nog webruimte genoeg is. Bij het kiezen van unlimited gaat de mailboxruimte op basis van de webruimte van uw account en dat kan vaak heel erg veel schelen.

2. Een 2e optie is om de eerder genoemde optie om e-mail berichten 7 dagen te bewaren uit te zetten, hieronder leest u in korte stappen hoe u dit kunt doen:

Windows Live Mail:

1. Start Windows Live mail.
2. Klik boven op het tabblad: Accounts > Eigenschappen > Geavanceerd.
3. Bij: Bezorging. Staat: Een kopie van berichten op de server achterlaten. Vink deze uit, of pas de instellingen daaronder naar wens aan.

Microsoft Office Outlook 2010:

1. Start Office Outlook 2010.
2. Ga naar: Bestand > Accountinstellingen > Dubbelklik op het gewenste account dat u wilt wijzigen.
3. Klik op: Meer instellingen. Klik op het tabblad: Geavanceerd.
4. Bij: Bezorging. Staat: Een kopie van berichten op de server achterlaten. Vink deze uit, of pas de instellingen daaronder naar wens aan.

Berichten worden nu direct afgehandeld via uw e-mail client.