Starters tips

Om goed en optimaal gebruik te maken van onze cloud desktop diensten geven wij hierbij 4 gouden tips wat het werken met EyeOS is een stuk aangenamer zal maken:

1. EyeOS instellen op de Nederlandse taal.

EyeOS heeft de mogelijkheid om in het Nederlands te worden ingesteld. Deze extra taal module kan los worden gedownload, ga hiervoor naar: Applications op het bureaublad en kies: Install Apps. Klik nu op: Update. Om de lijst met software bij te werken. Ga nu boven naar het zoekvenster en zoek op: dutch. klik op: Search. Klik dan op: Dutch (Nederlands). En dan op: Install en Accept. Klik nu met de rechtermuisknop op een leeg vlak op het bureaublad en kies: Preferences. Klik dan op: Language. Kies dan: Dutch. Een klik op: Change language. Sluit nu alle vensters en log de sessie uit en log vervolgens weer in. EyeOS is nu in het Nederlands.

2. Een mooiere werkomgeving.

In EyeOS kunnen verschillende themes gekozen worden en de standaard thema is geoptimaliseerd voor snelle verwerking voor mensen met niet een hele snelle internetverbinding. Heeft u die wel? 20Mbit of meer? Dan is het aan te raden het PLUS thema te kiezen voor een mooiere interface. Klik met de rechtermuisknop op een leeg vlak op het bureaublad en kies: Voorkeuren. Ga dan naar: Thema. En kies het thema: Default Plus. Klik op: Change thema. Sluit alle vensters en meld u af en opnieuw aan.

3. Werken als op een echte PC.

Om goed en efficiënt te kunnen werken is het aan te raden om te werken in: Full screen. Of te wel: Volledig scherm. Om dit te doen kunt u bij de meeste browsers op F11 drukken van het toetsenbord. Om het scherm weer te herstellen kan nogmaals op F11 gedrukt worden.

4. Bestanden uploaden vanaf uw eigen PC naar de virtuele desktop.

Om bestanden vanaf uw eigen PC te verplaatsen naar de virtuele PC gaat u in EyeOS op een leeg vlak staan op het bureaublad met uw muis en klikt u op de rechtermuisknop en kies dan: Upload bestanden. Hier kunt u makkelijk en snel meer of een bestanden tegelijk uploaden.